15 Haziran 2008 Pazar

Pratik tatlı...


Öncelikle bir paket kızarmış ekmek (etimek) lazım.90 krş falan mutlaka yedekte bir tane olur bende alırken bazen köşeleri falan ezilmiş oluyor.Dikkat etmek lazım..bir paket etimeki yepsiye dizerim.2 bardak şeker ve2 bardak suyu tencereye boşaltırım şeker eriyene kadar karıştırırm şerbek kıvamına gelince ocaktan alır sıcak sıcak etimeklerin üzerine dökerim.Tepsiniz üzerini başka bir tepsi ile kapatır buharında yumuşamasını beklerim bu arada normal kıvamdan biraz daha cıvık bir krem şanti hazırlarım Soğuyan ve şerbetini çeken etimeklerin üzerini çok kalın olmayacak şekilde krem şanti ile kaplarım.Dolapta yarım saat kadar soğutup servis yaparım.Çok bereketli bir tarif bir etimekden 14 dilim çıkıyor.Herkesin 1 dilim yemesi kafi gelir.İsterseniz üzerine mevsim meyveler ile süsleyebilirsiniz.İnce bir dilim Kivi veya çilek harika bir süsleme oluyor.

Hiç yorum yok:

SonDakika...